Na personalistickom trhu od roku 1991

Kvety v pracovnom prostredí

Kvety a izbové rastliny okolo nás prinášajú mnohé benefity a pozitívne vplyvy na náš život. Nikoho teda neprekvapí, ak sa rozhodnete využívať tieto výhody aj v práci.

Ak stále váhate, či sa do vašej kancelárie hodia kvety a či by to pre vás malo nejaké výhody, prečítajte si nasledujúce riadky 🙂  Možno nájdete jednu – dve, ktorá vás presvedčí, aby ste to aj vy vyskúšali.


Zvažujete, či prenechať kvetom na vašom pracovnom stole miesto?

Podpora kreativity

Rastliny v kancelárii môžu podporovať kreativitu a zlepšovať náladu. Pri pohľade na zeleň sa môžeme cítiť uvoľnenejšie, čo vedie k zvýšeniu produktivity a lepšiemu sústredeniu.


Redukcia hluku

Rastliny majú schopnosť absorbovať hluk. Listy a stonky rastlín dokážu zmierniť hluk v pozadí, čo je obzvlášť užitočné v otvorených kancelárskych priestoroch alebo rušných prostrediach.


Čistenie vzduchu a produkcia kyslíka

Niektoré rastliny sú známe svojou schopnosťou čistiť vzduch od toxínov a znečisťujúcich látok. Okrem toho, že produkujú kyslík, prispievajú k zdravšiemu a príjemnejšiemu prostrediu.


Zútulnenie priestoru

Kvety a rastliny dodávajú kancelárii príjemnú atmosféru a pocit útulnosti. Farebné kvety alebo zelené listy môžu oživiť priestor a pridať mu estetický vzhľad.

Aké kvety vybrať do kancelárie?

Aké kvety vybrať do kancelárie?

Pri výbere rastlín do kancelárie je dôležité zvoliť také, ktoré nerastú rýchlo a nepotrebujú častú starostlivosť. To je obzvlášť praktické, ak máte týždeň voľno alebo ak nemáte možnosť rastliny pravidelne zalievať. Tu je niekoľko konkrétnych tipov:

  1. Sansevieria (Svokrin jazyk)
    • Tolerantná voči suchu a nízkemu osvetleniu
    • Čistí vzduch od toxínov
  2. Tučnolist (Crassula ovata)
    • Minimálne nároky na vodu
    • Symbolizuje šťastie a prosperitu
  3. Zamioculcas (ZZ plant)
    • Nenáročná na starostlivosť
    • Dobre znáša slabé svetlo a suché podmienky
  4. Fikus (Ficus elastica)
    • Atraktívne a robustné listy
    • Toleruje rôzne svetelné podmienky

Kvety a rastliny v pracovnom prostredí môžu mať veľký pozitívny vplyv na našu produktivitu, náladu a celkový komfort.

Skúšajte rôzne druhy rastlín a zistite, ktoré vám najviac vyhovujú. Pridávajte ich postupne, aby ste starostlivosť o ne pociťovali ako záťaž, ale naopak, užívali si všetky benefity, ktoré vám kvety prinášajú.

Nevybrali ste si z našich pracovných ponúk?
Záleží nám na vašom názore. Ste spokojní alebo nespokojní, povedzte nám o tom viac.